';

Over De Gieterij

De Gieterij is gebaseerd op het idee om échte innovatie te bevorderen door ondernemers, onderwijs en creatievelingen en kunstenaars met elkaar te verbinden. Daarmee doorbreekt De Gieterij bestaande patronen en stellen wij hen in staat elkaar te versterken en te groeien naar een gezamenlijke toekomst.

De Gieterij vervult de rol van intermediair door ondernemers, onderwij, creatievelingen kunstenaars en maatschappelijke organisaties samen te brengen binnen de stimulerende omgeving van haar multifunctionele en karakteristieke pand, gevestigd in een voormalige metaalgieterij in Reuver. Ook via het online platform www.degieterij.nl wordt deze samensmelting bevorderd.

De Gieterij is een initiatief van Pieter-Bas, Jan-Willem Verlijsdonk en hun vader Ton.

Wil je meer weten over wat wij De Gieterij te bieden heeft? Lees hier alles over onze mogelijkheden.

De gieterij verbindt ondernemers, het onderwijs en kunst en cultuur met elkaar

Onze kernwaarden

Bij het ontwikkelen van De Gieterij zijn we teruggegaan naar de kernwaarden van de metaalgieterij Metaco: passie, vakmanschap en kennis.

Passie

Het is allemaal begonnen met de passie van Leo Verlijsdonk in 1946. Passie is onlosmakelijk verbonden met zowel ondernemerschap, onderwijs als kunst. Het vormt de drive om te innoveren. Passie is besmettelijk en werkt inspirerend.

Vakmanschap

Jarenlang hebben de beste vakmensen hun werk uitgeoefend binnen de muren van Metaco en dit zal in de toekomst van De Gieterij niet anders zijn. Vakmanschap betekent het beste uit jezelf halen om een excellent product of dienst te leveren. Iets waar je trots op kunt zijn.

Kennis

Kennis is de sleutel tot vooruitgang. Kennis neemt toe, hoe meer je het deelt. Door kennisuitwisseling tussen ondernemers, onderwijs en kunstenaars te verbinden, kan De Gieterij échte innovatie bevorderen.

Vroeger werd hier dagelijks metaal gegoten